fbpx

Fertiberia представя изключително иновативната технология AntiOX

Технологията AntiOX е базирана на активен комплекс от силициеви минерали, които подсилват метаболизма в растенията. Иновативната технология AntiOX увеличава съдържанието на антиоксиданти в растенията, като ги защитава от оксидативен стрес, който се получава с течение на времето, поради излагането на земеделските култури на външни фактори.

Как работи технологията AntiOX?

Активира радикуларния растеж, в следствие на което корените повишават способността си да абсорбират водата, хранителните вещества и активирания силиций. Селективно регулира абсорбцията и движението на хранителните вещества. Силицият, натрупан в стените на ксилемата, укрепва съдовата система на растението, позволявайки по-ефективна циркулация на водата и хранителните елементи – особено на азота, фосфора, калия, силиция, калция и бора.

Хранителните вещества се усвояват по-добре, тъй като се стимулира функционирането на протонната помпа, като се поддържа вътреклетъчна йонна стабилност.

Увеличава количеството на антиоксидантите и засилва защитата срещу оксидативен стрес. Растението има по-голям капацитет да произвежда ензими и антиоксидантни съединения, които предотвратяват нежелани нарушения в растежа и развитието му и помагат за увеличаване на добивите.

Подобрява фотосинтезния механизъм. Активираният силиций укрепва и защитава фотосинтезния метаболизъм, като засилва производство на хлорофил и други пигменти. Това прави фотосинтезния процес по-ефективен, устойчивостта на абиотичен стрес по-голяма и продуктивността на растенията по-висока.

Технологията защитва клетките от оксидативен стрес и по този начин прави растенията по-здрави и по-устойчиви.

Действие на продукта

1) Повишава количеството на антиоксиданти в растителните тъкани, с което помага в борбата с абиотичния стрес, който понижава продуктивността на културите. Употребата на торове с технологията AntiOX гарантира по-висока устойчивост на различни видове стрес, по-голяма ефективност на приложения тор, което повишава рентабилността и увеличава количеството и качеството на земеделската продукция.

(2) Селективно регулира циркулирането на хранителни вещества, с което повишава ефективността от храненето.

(3) Подобрява фотосинтезния метаболизъм и повишава защитата срещу оксидативен стрес, което води до по-високи добиви.

(4) Активира развитието на корените, като осигурява по-добро усвояване на водата и хранителните вещества.

Научете повече за технологията от видеото: