fbpx

Представяме Ви иновативната технология C-VIDA от Fertiberia

Какво представлява технологията C-VIDA?

C-VIDA съчетава ефекта от действието на технологията C-Mov върху растенията с ефекта от действието на метаболитите в полезните микроорганизми, които се намират се в почвата.

C-Mov е комплекс от растителни молекули с отлично качество, извлечени по органичен метод, които притежават огромен потенциал. Те подпомагат растенията на фитохормонално ниво, действат като биостимуланти и по този начин възбуждат ензимната активност.

Метаболитите в полезните микроорганизми са органичните съединения с висока биологична стойност. Те незабавно стимулират микробните процеси в почвата, което от своя страна оказва директен положителен ефект върху развитието на растенията.

Ексклузивната технология C-VIDA

Технологията C-Vida е резултат от 5-годишни интензивни изследвания и агрономически експерименти, проведени съвместно с различни специализирани университети и изследователски центрове на Иберийския полуостров.

Португалия: Висш институт по агрономия (ISA) към Техническия университет в Лисабон, Университета Трас ос Монтес и Алто Доуро (UTAD) и Научния факултет към Университета в Лисабон (FCUL).

Испания: Център по почвознание и приложна биология в Сегура (CEVAS-CSIC), Център за селскостопански и хранителни технологии (ITAGRA), Институт за изследвания и технологии в областта на храните (IRTA), Университета в Лерида и Агрономически и технически институт в провинция Албасете (ITAP).

Amicote със C-VIDA

Торове, обогатени с ензими, които стимулират фитохормоналната активност и метаболитите в полезните микроорганизми

За ADP непрекъснатото разработване на иновации е единствения път към намирането на нови и по-ефективни решения. Именно повишаването на ефективността на продуктите стои в основата на комбинирането на торовете от серията Amicote с технологията C-Mov – комплекс от растителни молекули. Тази комбинация се превръща в изключително постижение за Fertiberia и ADP. Серията Amicote се нарежда сред световните иновации в областта на храненето при растенията. Amicote с технологията C-Vida e тор, който действа положително върху ензимната активност, има фитохормонално и биостимулиращо действие; подобрява плодородието на почвата, благоприятства растежа и производителността на растенията.

Доказани ефекти от действието на C-Mov върху активността на микроорганизмите в почвата

Дихателните функции на растенията и стойността на АТФ в почвата са индикатори, които оказват влияние на общото метаболитно състояние и активността на микроорганизмите в почвата.

Този тест показва, че C-Mov е най-ефективен в повишаването на активността на почвените микроорганизми.

Агрономически ползи

· Стимулиране на микробния живот на почвата;
· Засилване на ензимната активност и разтварянето на органичните хранителни вещества;
· Разтваряне на минерален фосфор;
· Фитохормонално и биостимулиращо действие в растенията;
· Устойчивост на хидричен стрес;
· По-добро кореново и вегетативно развитие на културите;
· Масивно използване на почвените хранителни вещества и торовете от растенията.