fbpx

Fertiberia S.A е второто по големина испанско капиталово дружество в химическия сектор.

Fertiberia S.A е най-големият производител на торове в Испания и един от най-големите производители в Европа и света изобщо.

Компанията произвежда пълна гама от прости и сложни гранулирани и течни торове, като по този начин покрива всички нужди на земеделските производители. Технологиите на продуктите съответстват на начина на напояване, климата и почвените условия, в които се развиват културите.

Fertiberia S.A е с годишен производствен капацитет от шест милиона тона междинни и крайни продукти, което представлява приблизително 75% пазарен дял от торовия сектор в Испания. Петте производствени фабрики, в които работят пряко около 1100 работници и съставляват индустриалната структура на компанията, се намират в Хуелва, Палос де ла Фронтера, Пуертолано, Сагунто и Авилеш. Фабриките са снабдени с най-модерните производствени технологии, които произвеждат широка гама от междинни и крайни продукти.

Fertiberia S.A разполага с пет логистични центъра, разположени в Панкорбо (Бургос), Пунта дел Верде, (Севиля), Вилар де лос Комунерос (Валядолид), новото пристанище на Билбао и Кабаняс де Ебро ( Сарагоса). Тази логистична инфраструктура позволява да се поддържа бързо снабдяване със суровини и висока производителност.

Fertiberia S.A оперира с два централни офиса и осем междинни офиса, подсигуряващи доставките на суровини и продажбите на крайни продукти. Компанията е изградила сериозна мрежа от дистрибутори и партньори, покриваща цялата национална територия, голяма част от Европа и света.

След присъединяването си към Grupo Villar Mir са направени допълнителни инвестиции във всички области на компанията, което позволява Fertiberia S.A да бъде икономически здрава, конкурентна и отговаряща на всички изисквания за опазване на околната среда компания.